Business & Finance Τετάρτη 9/03/2022, 12:24
ΑΓΟΡΕΣ

Ξέφρενη άνοδος στα crypto εν αναμονή του διατάγματος Μπάιντεν

Σχεδόν διψήφια άνοδος για το Bitcoin, 8% για το Ether

Ξέφρενη άνοδος στα crypto εν αναμονή του διατάγματος Μπάιντεν

Στα ύψη έχουν φτάσει σήμερα το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, εν αναμονή του εκτελεστικού διατάγματος του Τζο Μπάιντεν για την αγορά των crypto.

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 42.000 δολάρια και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο του για τον Μάρτιο, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 10% Το Ether σημείωσε άνοδο 8%.

Η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει απώλειες εσόδων και στα κρυπτονομίσματα. Πλέον, μετά το σημερινό ράλι, το Bitcoin βρίσκεται σε ένα εύρος περίπου 33.000 έως 48.000 δολαρίων, όπως δηλαδή και στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Ξέφρενη άνοδος στα crypto εν αναμονή του διατάγματος Μπάιντεν-1

Aπό τους μεγάλους νικητές του τελευταίου 24ωρου ήταν τα λεγόμενα privacy coins, τα οποία αποκαλούνται έτσι λόγω του υψηλού βαθμού ανωνυμίας που προσφέρουν στους χρήστες. Το Monero αυξήθηκε 21% και το Zcash 17%, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko. 

Ο λόγος για την αυξημένη ζήτηση στα privacy coins είναι ότι αρκετοί αναμένουν ότι θα έχουν περισσότερη κίνηση λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και της φυγής κεφαλαίου από αυτήν.

Το ράλι στα κρυπτονομίσματα ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης, όταν το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε λεπτομέρειες για το εκτελεστικό διάταγμα Μπάιντεν, το οποίο θα περιγράφει τη στρατηγική της χώρας για τα cryptos.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «ιστορική», η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν σημείωνε ότι η προσέγγιση που περιγράφεται στο διάταγμα «θα υποστηρίξει την υπεύθυνη καινοτομία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τη χώρα, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Μεταξύ άλλων, το πολυαναμενόμενο διάταγμα θα δίνει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες να μελετήσουν τις νομικές και οικονομικές συνέπειες της δημιουργίας ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Αν και η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει «κατέβει» από την ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η αγορά των κρυπτονομισμάτων την υποδέχθηκε με αισιοδοξία, καθώς φαίνεται ότι θα είναι υποστηρικτική στην ανάπτυξή της.

«Για χρόνια, η αγορά των crypto συναντάει εμπόδια από την έλλειψη ενός κανονιστικού πλαισίου στις ΗΠΑ. Αν περάσουν ξεκάθαρες οδηγίες, τότε θα είναι μια ιστορική στιγμή για την αγορά» ανέφερε ο Hayden Hughes, επικεφαλής της οικονομικής πλατφόρμας Alpha Impact.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Coinbase: Μπλόκο σε 25.000 ρωσικά πορτοφόλια crypto

Κάτω από τα 38.000 δολάρια το bitcoin

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές φόρων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News