Business & Finance Τρίτη 15/06/2021, 22:50
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Bitcoin mining: Από την Κίνα στο Τέξας;

Bitcoin mining: Από την Κίνα στο Τέξας;

H Κίνα αποτελούσε επί μακρόν τη βασική έδρα της διαδικασίας του bitcoin mining, φιλοξενώντας περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας δραστηριότητας «εξόρυξης», όμως τώρα το Πεκίνο φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από αυτή όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Το Μάιο, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων που απαγορεύουν το bitcoin mining και τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, ανοίγοντας το δρόμο για «τη μεγαλύτερη μετανάστευση στον κόσμο του mining», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν κύκλοι της αγοράς κρυπτονομίσματος.

Η έξοδος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μπορεί να λειτουργήσει ως game changer για το Τέξας. (Mining ονομάζεται η ενεργοβόρος διαδικασία δημιουργίας νέων κρυπτονομισμάτων).

Παρά το γεγονός ότι το Τέξας δεν διαθέτει μεγάλα αποθέματα μετά δε τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που έπληξαν την περιοχή το χειμώνα, διατηρεί την φήμη της περιοχής με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στον κόσμο, ενώ το μερίδιό του στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται συνεχώς, με το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή να προέρχεται από την αιολική ενέργεια με βάση στοιχεία του 2019.

Διαθέτει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν πάροχο, ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της πολιτείας τάσσεται υπέρ των κρυπτονομισμάτων, δύο παράγοντες που καθιστούν ιδανικές τις συνθήκες για όσους ασχολούνται με τη δραστηριότητα του bitcoin mining, που καταναλώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας.  

Σημειώνεται ότι με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία για το 2021, το 65% έως το 75% του bitcoin mining σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στην Κίνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News