Business & Finance Δευτέρα 7/03/2022, 20:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coinbase: Μπλόκο σε 25.000 ρωσικά πορτοφόλια crypto

Coinbase: Μπλόκο σε 25.000 ρωσικά πορτοφόλια crypto

Τουλάχιστον 25.000 ηλεκτρονικά πορτοφόλια συνδεδεμένα με Ρώσους πολίτες ή εταιρείες απενεργοποίησε η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Coinbase. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι λογαριασμοί αυτοί ενδέχεται να αξιοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες.

Όπως μάλιστα δήλωσε σε σχετική ανάρτηση ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Coinvase, Paul Grewal, η εταιρεία απαγόρευσε την πρόσβαση στα άτομα τα οποία βρίσκονται στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων, ενώ παράλληλα προσπαθεί να εντοπίσει και άλλους λογαριασμούς που συνδέονται με το όνομά τους.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων να διασφαλίσουν ότι οι Ρώσοι που βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων δεν μπορούν να τις αποφύγουν μέσω των ψηφιακών περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι μεγάλες πλατφόρμες, μεταξύ αυτών και η Binance και βέβαια η Coinbase έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν την γραμμή της κυβέρνησης και θα περιορίσουν την πρόσβαση των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα κυρώσεων, χωρίς όμως να αποκλείσουν όλους τους Ρώσους χρήστες. Μάλιστα, όπως δήλωσε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Coincase, Brian Armstrong, ορισμένοι Ρώσοι πολίτες χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα κρυπτονομίσματα ως σανίδα σωτηρίας από το νόμισμα της χώρας που έχει καταρρεύσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Όχι στο εμπάργο του ρωσικού πετρελαίου

Τζόνσον: Η Ευρώπη πρέπει να βρει γρήγορα εναλλακτικές για την ενέργεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News