Business & Finance Τρίτη 1/03/2022, 18:23
BUSINESS & FINANCE

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές φόρων

Το Κολοράντο θα δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές φόρων

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές φόρων

Το Κολοράντο αναμένεται να γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα δέχεται πληρωμές φόρων σε κρυπτονομίσματα, μια κίνηση που το γραφείο του κυβερνήτη περιέγραψε ως το «επόμενο λογικό βήμα στην πορεία προς την ψηφιακή πολιτεία».

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, ο οποίος ανακοίνωσε την κίνηση αυτή την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε σε tweet ότι η πολιτεία θα δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, οι οποίες στη συνέχεια θα κατατίθενται στο ταμείο της.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Πόλις είπε ότι οι πληρωμές θα διεκπεραιώνονται από έναν μεσάζοντα και ότι το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Ο ίδιος ελπίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα ώστε να συμπεριλαμβάνει και άλλες κρατικές διαδικασίες, όπως η έκδοση αδειών οδήγησης και κυνηγιού.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο έχει μιλήσει αρκετές φορές για τη φιλοδοξία του να κάνει την πολιτεία του πρωτοπόρο στα κρυπτονομίσματα, ενώ έχει τη μεταφορά του συστήματος μαρκαρίσματος βοοειδών στο blockchain.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Σύμφωνα με το CNBC, τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται «ιδιοκτησία» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους πρέπει να πληρώνουν φόρους και για αυτά, προτού χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής.

Και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να ενισχύσουν τα κρυπτονομίσματα. Το Wyoming εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστεί πληρωτέος ο φόρος επί των πωλήσεων μέσω κρυπτονομισμάτων, ενώ η Αριζόνα στοχεύει να δέχεται το Βitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, έλαβε τον πρώτο του μισθό σε κρυπτονομίσματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα δεχόταν τους τρεις πρώτους μισθούς του σε Βitcoin, σε μια προσπάθεια να κάνει τη Νέα Υόρκη την «παγκόσμια πρωτεύουσα για τα κρυπτονομίσματα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης: 

Ο πρώτος κρυπτο-πόλεμος: Δυναμικό comeback για το Bitcoin

Η νέα γενιά εκατομμυριούχων από τα crypto

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι απατεώνων που ξέπλενε Bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News