Business & Finance Δευτέρα 7/03/2022, 23:02
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό την σκιά του πολέμου η Wall Street – Απώλειες 3,6% για τον Nasdaq

Υπό την σκιά του πολέμου η Wall Street – Απώλειες 3,6% για τον Nasdaq

Με τεράστιες απώλειες έκλεισαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των εξελίξεων στην Ουκρανία και καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Τις μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του -3,6% κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, καθώς ο επενδυτικός κόσμος έσπευσε να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 2,4%, ενώ ο S&P 500 απώλειες 2,96%, με τον επενδυτικό κόσμο να ανησυχεί έντονα για τις υψηλές ενεργειακές τιμές και την επίπτωση που θα μπορούσαν να έχουν στο ρυθμό ανάκαμψης και τον πληθωρισμό.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, αγγίζοντας έως και τα 130 δολάρια προτού υποχωρήσει στα περίπου 117 δολάρια το βαρέλι. Το Brent επίσης εκτοξέυθηκε στα 139 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008, προτού υποχωρήσει στα περίπου 121 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών πήραν ώθηση όσο ανέβαιναν οι τιμές του πετρελαίου. Ενδεικτικά, η Exxon Mobil σημείωσε κέρδη έως και 2%, ενώ η Chevron 1,4%. Αντιθέτως, μεταξύ των μεγαλύτερων «ηττημένων» συγκαταλέγονται οι τράπεζες, με την Citigroup να σημειώνει απώλειες περίπου 1,4%.

Παράγοντες της αγορας αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με βραδύτερους ρυθμούς, πολιορκούμενη από έντονες πληθωριστικές πιέσεις, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να βρεθεί κοντά στην ύφεση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Σχέδιο για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια – Μέτρα προστασίας για καταναλωτές

Γερμανία: Όχι στο εμπάργο του ρωσικού πετρελαίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News