Business & Finance Δευτέρα 7/03/2022, 19:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Όχι στο εμπάργο του ρωσικού πετρελαίου

Γερμανία: Όχι στο εμπάργο του ρωσικού πετρελαίου

Θεμελιώδους σημασίας για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι το ρωσικό πετρέλαιο, όπως τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, ο οποίος δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία. 

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία εν μία νυκτί, όσο και αν μία τέτοια κίνηση θα ασκούσε πίεση στον Ρώσο πρόεδρο για διακοπή των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

«Είναι λοιπόν μια συνειδητή απόφαση εκ μέρους μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού με τη Ρωσία», είπε.

Η θέρμανση, οι μεταφορές και η ηλεκτρική ενέργεια δεν μπορούν να διασφαλιστούν, βραχυπρόθεσμα, χωρίς αυτές τις εισαγωγές, πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη έχει σκόπιμα εξαιρέσει τις προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία από κυρώσεις», υπογράμμισε ο Γερμανός Καγκελάριος. «Ο εφοδιασμός της Ευρώπης με ενέργεια για παραγωγή θερμότητας, για την κίνηση οχημάτων, παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βιομηχανία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με κανέναν άλλο τρόπο αυτή τη στιγμή. Είναι λοιπόν ουσιαστικής σημασίας για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και την καθημερινή ζωή των πολιτών μας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: 7 αναλυτές απαντούν

Ρωσία: Οι τέσσερις όροι για να σταματήσει ο πόλεμος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News