Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 09:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ρωσία: «Σανίδα σωτηρίας» από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων (;)

Ρωσία: «Σανίδα σωτηρίας» από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων (;)

Την απόφασή τους να μην απαγορεύσουν προληπτικά στους Ρώσους πολίτες να συναλλάσσονται στις πλατφόρμες τους, επανέλαβαν σήμερα Παρασκευή, οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων Coinbase και Binance, μια απόφαση που σύμφωνα με ειδικούς υποδαυλίζει τις προσπάθειες οικονομικής απομόνωσης της Μόσχας της Δύσης μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Μερικά από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο παραμένουν στη Ρωσία, ωστόσο οι δύο προαναφερόμενες πλατφόρμες έχουν δηλώσει ότι θα συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές κυρώσεις.

«Πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν πρόσβαση στις βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εκτός εάν ο νόμος ορίζει διαφορετικά», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ,

«Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς εκατομμύρια λογαριασμούς αθώων χρηστών», δήλωσε με τη σειρά του εκπρόσωπος της Binance, του μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες αφότου οι Coinbase και Binance δήλωσαν ότι δεν θα παγώσουν τους ρωσικούς λογαριασμούς, μετά το αίτημα της Ουκρανίας που ζητούσε πλήρη απαγόρευση.

Οι χώρες της Δύσης, έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, με κάποιες ρωσικές τράπεζες να έχουν αποκλειστεί από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, ενώ έχουν παγώσει και περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας.

Παρά τις σημερινές ανακοινώσεις, η αγορά των κρυπτονομισμάτων σήμερα κινείται πτωτικά, με την τιμή του Bitcoin να υποχωρεί περί του 4,84%, στα 41.420 δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ανεβαίνουν τα κρυπτονομίσματα – Ενθαρρύνονται οι επενδυτές από τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Δωρεές 5 δισ. δολαρίων σε crypto για την Ουκρανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News