Business & Finance Πέμπτη 24/02/2022, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Σε χαμηλό μηνός λόγω Ουκρανίας

Πάνω από 133 δισ. ευρώ έχουν χαθεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες

Bitcoin: Σε χαμηλό μηνός λόγω Ουκρανίας

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με το Bitcoin να φτάνει στο πιο χαμηλό του επίπεδο εδώ και ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης το Bitcoin έπεσε κατά 8% στα 30.700 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο για ψηφιακά νομίσματα Coinmarketcap. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του τις τελευταίες 30 μέρες.

Αντίστοιχα, το Ether παρουσίασε μείωση της τάξης του 12% και έπεσε στα 2.060 ευρώ.

Με βάση τον ίδιο ιστότοπο, πάνω από 133 δισ. ευρώ έχουν χαθεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αναταραχή στις διεθνείς αγορές, με τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αντέδρασαν με άλμα έως και 41%, το πετρέλαιο να ξεπερνά τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από το 2014 και τις μετοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο».

«Οι αγορές ρίσκου επηρεάζονται από τη διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα που θεωρούνται στοιχεία υψηλού ρίσκου» σχολίασε στο CNBC o Βιτζέι Αγιάρ, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην ιστοσελίδα κρυπτονομισμάτων Luno.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Bitcoin μπορεί να πέσει στα 30.000 δολάρια. Εκτίμησε ότι αν το κρυπτονόμισμα καταφέρει να μείνει πάνω από αυτό το επίπεδο, τότε θα μπορέσουμε να δούμε νέα υψηλά κατά τη διάρκεια του 2022. Αντίθετα, αν η τιμή του πέσει παρακάτω, τότε ενδέχεται να κατρακυλήσει στα 20.000 δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στις αγορές: «Καίει» το φυσικό αέριο, στο κόκκινο οι μετοχές, ανατροπή σκηνικού για οικονομίες, κεντρικές τράπεζες

Ουκρανία: Ξεκίνησε η επίθεση – Οι πρώτοι νεκροί

Χρυσός: Άλμα στα υψηλά έτους προκαλεί η ρωσική εισβολή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News