Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 16:27
BUSINESS & FINANCE

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Περαιτέρω διεύρυνε το φάσμα των κρυπτονομισμάτων που δέχεται η Ουκρανία ως δωρεές, κατά την έβδομη ημέρα του πολέμου. Όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov η χώρα θα δέχεται και dogecoin ως δωρεές.

Μάλιστα, μέσω ανάρτησή του στο Twitter, ο Fedorov δήλωσε ότι «το dogecoin ξεπέρασε το ρούβλι σε αξία. Αρχίζουμε να δεχόμαστε δωρεές σε κρυπτονομίσματα meme. Τώρα, ακόμη και τα meme μπορούν να στηρίξουν το στρατό μας και να σώσουν ζωές από Ρώσους εισβολείς». Μάλιστα, ο Fedorov έκανε tag στην ανάρτησή του και τον Έλον Μασκ, αλλά και τον Shibetoshi Nakamoto, το άτομο που φημολογείται πως δημιούργησε το Bitcoin, λέγοντας «όσοι έχετε Doge…ας το κάνουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Fedorov ανακοίνωσε χθες μέσω twitter ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται Αρωγή προς την Ουκρανία (Aid for Ukraine). Πρόκειται για συνεργασία μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης, της συμβουλευτικής πλατφόρμας για ψηφιακά assets Everstake καθώς και της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Solana.

Μέσω αυτού του προγράμματος μπορεί κανείς να δωρίσει κρυπτονομίσματα solana, καθώς και άλλα ψηφιακά νομίσματα που βασίζονται στο blockchain της solana. Επίσης, η Ουκρανία δέχεται και δωρεές σε NFTs.

Σύμφωνα με στοιχεία της Elliptic, η ουκρανική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει περίπου 35 εκατ. δολάρια μέσα από τουλάχιστον 35.0000 δωρεές από την έναρξη του πολέμου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη ημέρα sell off για το ρούβλι – Πρώτη φορά από το 1998 τόσες ημέρες κλειστό το Χρηματιστήριο

Η Ουκρανία άντλησε 277 εκατ. δολάρια μέσω πολεμικού ομολόγου

Η ιστορία του Πούτιν με τον αρουραίο και τι μας μαθαίνει για την Ουκρανία

Η ερώτηση του μισού τρισ. δολαρίων: Θα χρεοκοπήσει η Ρωσία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News