Business & Finance Δευτέρα 24/01/2022, 08:34
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Προσπάθεια να «συνέλθει» από τα 34.000 δολάρια

Bitcoin: Προσπάθεια να «συνέλθει» από τα 34.000 δολάρια

Προσπάθεια να απομακρυνθεί από τα 34.000 δολάρια καταβάλει η τιμή του Bitcoin σήμερα Δευτέρα, καθώς έχει προηγηθεί ένα «άγριο» τριήμερο στη διάρκεια του οποίου η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος υποχώρησε υπό των 35.000 δολαρίων.

Περί τις 08:20 ώρα Ελλάδος, η τιμή του Bitcoin παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το χθεσινό κλείσιμο, στα 35.347 δολάρια.

Με την πτώση στα 34.000 δολάρια, οι απώλειες του κρυπτονομίσματος από το υψηλό του Νοεμβρίου στα 69.000 ξεπέρασαν το 50% και πλέον σύμφωνα με τους αναλυτές ανοίγει ένας κύκλος, στον οποίο καλείται να δείξει αντοχές στο ανηλεές σφυροκόπημα που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

Ως επίπεδο στήριξης ορίζονται τα 36.200 δολάρια, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, αν σπάσει τη ζώνη των 38.000 ίσως να σηματοδοτήσει μια δυνητική έναρξη πορείας ανάκαμψης.

Από την άλλη, η στήριξη ορίζεται στα 34.000 δολάρια με τον μεγάλο προβληματισμό σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές να ανακύπτει αν υποχωρήσει περισσότερο και κατέλθει των 32.000 δολαρίων.

Όπως και να έχει, επί του παρόντος οι απώλειες αυτές είναι σημαντικές και η καθοδική πορεία αυτή έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την άποψη εκείνη που λέει ότι είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, του οποίου η μεταβλητότητα το καθιστά από τη μία επικίνδυνο, από την άλλη ένα εργαλείο για να αποκομίσουν κέρδη οι κερδοσκόποι.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η επικαιρότητα δεν έχει βοηθήσει την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τα δημοσιεύματα, ότι χάκερς από τη Βόρεια Κορέα απέσπασαν παράνομα το 2021 από την εν λόγω αγορά 400 εκατ. δολάρια, μόνο ως καλή εξέλιξη δεν μπορεί να ερμηνευθεί.

Επίσης, οι αναφορές ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει προτείνει την απαγόρευση τόσο της χρήσης όσο και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, ήρθαν να σκιάσουν ακόμη περισσότερο την αγορά.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία είναι η τρίτη χώρα σε εξόρυξη Bitcoin, πίσω από ΗΠΑ και Σιγκαπούρη.

moneyreview.gr

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα προτείνει τον αποκλεισμό των κρυπτονομισμάτων

Ποιας χώρας οι χάκερς «έβαλαν χέρι» σε κρυπτονομίσματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News