Business & Finance Δευτέρα 28/02/2022, 20:07
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβαίνουν τα κρυπτονομίσματα – Ενθαρρύνονται οι επενδυτές από τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ανεβαίνουν τα κρυπτονομίσματα – Ενθαρρύνονται οι επενδυτές από τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ανοδική τάση ακολουθεί η αγορά κρυπτονομισμάτων, στον απόηχο των νέων κυρώσεων που ανακοίνωσε η Δύση στη Ρωσία. Το Bitcoin συγκεκριμένα σημειώνει κέρδη της τάξης του 4,8% και κινείται κοντά στα 40.000 δολάρια, ενώ κέρδη 1,42 καταγράφει και το Ethereum, που αυτή τη στιγμή έχει αξία περίπου 2.800 δολαρίων.

Η αισιοδοξία των επενδυτών επανήλθε ιδίως μετά τις νέες κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες ουσιαστικά απαγορεύουν την συνεργασία των Αμερικανών ιδιωτών και επιχειρήσεων με τη ρωσική κεντρική τράπεζα και «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία εντός των ΗΠΑ.

Στην παρούσα φάση είναι αξιοσημείωτη η διακύμανση της σχετικά «νέας» αγοράς κρυπτονομισμάτων σε σχέση με τις γεωπολιτικές εντάσεις. Από την πρώτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, η αγορά των κρυπτονομισμάτων ξεδίπλωσε ουσιαστικά την δυνατότητά της να ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες εντάσεις.

Από την Πέμπτη, οι συναλλαγές σε Bitcoin με σύνδεση με το ρούβλι και την ουκρανική γρίβνα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών. «Ο όγκος των συναλλακτικών ζευγαριών αφενός με το ρούβλι αφετέρου με την γρίβνα αυξήθηκαν πολύ ταχύτερα σε σχέση με άλλα ζεύγη, οπως το Bitcoin που συνδέεται με το αμερικανικό δολάριο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η κρίση επηρεάζει ευθέως την συναλλακτική συμπεριφορά», σημειώνει η εταιρέια δεδομένων σχετικά με τα κρυπτονομίσματα Kaiko.

Σημειώνεται πως στην τρέχουσα περίοδο, η Kaiko εκτιμά πως το μέγεθος – κλειδί είναι τα 38.000 δολάρια για το Bitcoin. Όλο και περισσότεροι είναι οι επενδυτές που αγοράζουν Bitcoin ακριβώς στην τιμή των 38.000 δολαρίων, γεγονός που αποτρέπει από το κρυπτονόμισμα να υποχωρεί κάτω από αυτή την τιμή.

Δωρεές στην Ουκρανία με κρυπτονομίσματα

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο πως η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει αναδειχθεί και ως μέσο ανρθωπιστικής βοήθειας. Μέχρι χθες, η ουκρανική κυβέρνηση είχε συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα από δωρεές, σύμφωνα με την εταιρεία στοιχείων blockchain, Elliptic. Επίσης, η συνολική αξία των δωρεών στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και σε ΜΚΟ που στηρίζουν τον στρατό, ανέρχονταν στα 16,7 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα μέχρι χθες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Δωρεές 5 δισ. δολαρίων σε crypto για την Ουκρανία

Στο έλεος των ρωσο-ουκρανικών εντάσεων τα κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News