ΑΓΟΡΕΣ

Εurobank: Σε υψηλό 7ετίας η μετοχή – Ράλι άνω του 20% φέτος

Το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Δεκεμβρίου του 2015

Εurobank: Σε υψηλό 7ετίας η μετοχή – Ράλι άνω του 20% φέτος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ράλι στη μετοχή της Eurobank, η οποία πορεύεται προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, χάρη στην ευρύτερη ανάκαμψη του τραπεζικού δείκτη. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μετοχή ενισχύεται κατά 2,8% και διαμορφώνεται στο ψυχολογικό όριο του 1,1 ευρώ, με τον τζίρο να καθορίζεται σε 7 εκατ. ευρώ. 

Εurobank: Σε υψηλό 7ετίας η μετοχή – Ράλι άνω του 20% φέτος-1

Το 1,1 ευρώ αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Δεκεμβρίου του 2015, δηλαδή των τελευταίων επτά και πλέον ετών. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μέσα στο 2022 η μετοχή της Eurobank μετράει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 20% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση), τα οποία έρχονται να προστεθούν στο +54% του 2021.  

Εurobank: Σε υψηλό 7ετίας η μετοχή – Ράλι άνω του 20% φέτος-2

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) σε μονοψήφια επίπεδα, οι προοπτικές από τις δανειοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και η πιθανότητα επιστροφής στη μερισματική πολιτική αποτελούν τους βασικούς παράγοντες, οι οποίοι στηρίζουν τη μετοχή της τράπεζας. 

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και το rotation των επενδυτών, οι οποίοι από τις αρχές του έτους «ποντάρουν» μαζικά στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και ανακτά το ψυχολογικό σημείο των 700 μονάδων.  

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Ποιους αφορά

Eurobank: Κάτω από το 5% το ποσοστό του Helikon

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News