Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίστηκε το ράλι – Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Wall Street: Συνεχίστηκε το ράλι – Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με το δείκτη S&P 500 να καταρρίπτει νέο ρεκόρ, καθώς οι επνεδυτές έβαλαν στην άκρη τις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 196,67 μονάδες ή 0,55%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,67% κλείνοντας στο ιστορικό υψηλό των 4.728,03 μονάδων. Ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,89%. 

Η άνοδος έγινε αισθητή σε όλους τους τομείς, παρότι ο όγκος συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος. Οι μετοχές του κλάδου τραπεζών κινήθηκαν ανοδικά σε συνδυασμό με τις μετοχές της τεχνολογίας, όπως Microsoft και Nvidia.

«Ενα μεγάλο μέρος του ράλι αυτής της εβδομάδας αποτελεί αντίδραση στους υπερβολικούς φόβους του προηγούμενου πενθημέρου αλλά συγχρόνως είναι και μεγάλη ανάσα μετά τις μελέτες που έδειξαν ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι τόσο απειλητική όσο οι προηγούμενες. Από τη στιγμή που η αγορά ανέκαμψε, οι traders που αγοράζουν στα χαμηλά έσπευσαν να συμμετέχουν καθώς δεν θέλουν να χάσουν το Χριστουγεννιάτικο ράλι», σημειώνει ο Τζιμ Πόλσεν, στρατηγικός αναλυτής της Leuthold Group. 

Kαι οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο την εβδομάδα. Από τη Δευτέρα, ο Dow Jones έχει αυξηθεί 1,65% και ο S&P 500 2,3%. Αντίστοιχα, ο Nasdaq έχει κάνει ράλι 3,2%. Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή αύριο Παρασκευή λόγω της αργίας των Χριστουγέννων. 

Οι μεγαλύτεροι νικητές αυτής της εβδομάδας είναι οι τομείς που συνδέονται με την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας. Η μετοχή της Carnival έχει ενισχυθεί 16% από τη Δευτέρα, ενώ η Hilton Worldwide 9,8%. 

Στην άνοδο της αγοράς συνέβαλαν και τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία, παρότι ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας υποχώρησαν στα προ του κορωνοϊού επίπεδα, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει αναλυτές, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 2,5% το Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών και οι ατομικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση τον ίδιο μήνα. Ωστόσο, ο δείκτης για την ατομική κατανάλωση που παρακολουθεί στενά η Φέντεραλ Ριζέρβ ενισχύθηκε 0,6% το Νοέμβριο σε μηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια βάση. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News