Business & Finance Τετάρτη 8/12/2021, 08:57
ΑΓΟΡΕΣ

Didi: Η έξοδος από τη Wall Street στοιχίζει στα hedge funds 

Didi: Η έξοδος από τη Wall Street στοιχίζει στα hedge funds 

Η ανακοίνωση της κινεζικής Didi ότι προτίθεται να διαγραφεί από τη Wall Street, ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στα hedge funds, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας διαμοιρασμού μετακινήσεων έχει υποχωρήσει 56,8% σε σχέση με την αξία της στην Αρχική της Δημόσια Εγγραφή στις 30 Ιουνίου. Η πτώση αυτή εντάθηκε από την περασμένη Παρασκευή όταν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να εγγραφεί στο χρηματιστήριο του στο Χονγκ Κονγκ, υπό την πίεση των ρυθμιστικών αρχών διότι προχώρησε στην ΙΡΟ δίχως την έγκρισή τους. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το 27% των μετοχών της εταιρείας βρισκόταν υπό την κατοχή θεσμικών επενδυτών τους οποίους η Symmetric τους χαρακτηρίζει διαχειριστές σε hedge funds.

Η Penserra Capital έχει αγοράσει 5,4 εκατομμύρια μετοχές της Didi, ενώ η Owl Creek Asset Management 1,7 εκατομμύρια και η Seven Eight Capital 537.145 μετοχές, συμφωνα με τα στοιχεία της αμερινικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Paulson έχει αποκτήσει 1,6 εκατομμύρια μετοχές στο τέλος του τρίτου τριμήνου, ενώ η Seven Eight Capital αγόρασε 537.145 μετοχές.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τα hedge funds κατείχαν 94,4 εκατομμύρια μετοχές της Didi, 13,2 εκατομμύρια λιγότερες μετοχές σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αρχεία της Symmetric.

Δεν είναι γνωστό εάν τα hedge funds είχαν μειώσει περαιτέρω τις θέσεις από τότε, ωστόσο σύμφωνα με τους υπολογισούς του Reuters η πτώση των μετοχών της Didi κατά 7,9% μεταξύ τέλη Σεπτεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου έχει διαγράψει συνολικά 60,9 εκατομμύρια δολάρια από τα επενδυτικά ταμεία.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι άγνωστο εάν τα funds εξακολουθούν να επενδύουν, όμως ένα στέλεχος σε ένα μεγάλο hedge fund με έδρα στις ΗΠΑ, το οποίο είχε μια σχετική τοποθέτηση στη Didi την οποία και έκλεισε πρόσφατα, δήλωσε ότι πολλοί επενδυτές αποσύρονται ακόμη και αν σκοπεύουν να επιστρέψουν αργότερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News