Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Μάρτιο ο Nasdaq

Wall Street: Στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Μάρτιο ο Nasdaq

Σε «ανοδική πτήση» για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση βρέθηκαν οι μετοχές στη Wall Street, συνεχίζοντας στο δρόμο της ανάκαμψης, καθώς φαίνεται να μετριάζονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της νέας μετάλλαξης Όμικρον. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,42% ή 492 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,07% απέχοντας μόλις 1% από το ιστορικό υψηλό του, ενώ ο Nasdaq καθοδήγησε το ράλι της αγοράς με άλμα 3%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Μάρτιο.  

Οι μετοχές τεχνολογίας επιδόθηκαν σε εντυπωσιακό ράλι καθώς οι επενδυτές φαίνεται να παραμερίζουν τις ανησυχίες τους για την Covid-19, ειδικά μετά τις νέες καθησυχαστικές δηλώσεις του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου Αντονι Φάουτσι. Η μετοχή της Okta ενισχύθηκε 5%, ενώ της Crowdstrike και της Adobe περισσότερο από 4%. 

Η ανακοίνωση της Intel ότι σχεδιάζει να εισαγάγει το τμήμα της Mobileye στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος απογείωσε τη μετοχή της και προκάλεσε ευφορία στον κλάδο ημιαγωγών. Ο δείκτης ημιαγωγών της Φιλαδέλφια ενισχύθηκε προς στιγμή περισσότερο από 5%. 

Η μετοχή της Marvell ενισχύθηκε 7%, της Nvidia περισσότερο από 6% και της Micron 4%. Σε άνοδο 2,8% και η μετοχή της Apple από τη στιγμή που η Morgan Stanley έκανε σύσταση overweight για τη μετοχή της, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το στόχο της στα 200 δολάρια, χάρη στη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τεχνολογίας αυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. 

Την κεκτημένη τους ταχύτητα διατήρησαν και οι μετοχές ενέργειας, καθώς συνέχισαν σε ρυθμό ανάκαμψης οι τιμές πετρελαίου και οι προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση βελτιώνονται. Η μετοχή της Diamonback Energy ενισχύθηκε 7%, της Devon Energy 6,6% και της Occidental Petroleum 4%. 

Επίσης, οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου συνέχισαν την ανοδική τους ρότα, μετά το ράλι της Δευτέρας. Η μετοχή της Wynn Resorts ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, της Norwegian Line Holdings 2,5% και των Invesco Dynamic Leisure και Entertainment EFT 2,2% έκαστη. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, ξεχώρισε αυτή της Tesla με άνοδο περισσότερο από 4% παρά την είδηση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να αντικαταστήσει τις κάμερες σε τρία μοντέλα της. Η UBS εκτιμά ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων θα παραμείνει κυρίαρχη και αύξηση το στόχο της για την τιμή μετοχής της. 

moneyreview.gr

 

  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News