Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 17:40
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση των δεικτών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Wall Street: Πτώση των δεικτών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Υποχώρηση καταγράφεται στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, της τελευταίας μιας εβδομάδας με έντονη μεταβλητότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Ενώ το ξεκίνημά της προμήνυε ευχάριστη κατάληξη για τις μετοχές. όταν την Τρίτη οι S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ, στη συνέχεια οι ανησυχίες από την καθυστέρηση σχετικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, υπερίσχυσαν των θετικών νέων από τα υποψήφια εμβόλια του κορωνοϊού. 

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Wall Street θα ολοκληρώσει την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, μετά από τρεις συναπτές εβδομάδες κερδών. 
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ακολουθεί τη γενικευμένη πτωτική τάση που επικρατεί σήμερα στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο. 

Ειδικότερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται εν μέσω εντονότατων πιέσεων, καθώς πλέον το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, φαντάζει ως η πιο πιθανή κατάληξη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έφθασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως το -1%, με τον γερμανικό DAX να παραμένει από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης σε αυτό το επίπεδο, ενώ Παρίσι και Λονδίνο αποδυναμώνονται περί του 0,50%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται υπό του μηδενός με απώλειες μεταξύ 0,20% και 0,30%. 
Για τον Dow Jones η σημερινή είναι η 3η διαδοχική συνεδρίαση κατά την οποία οπισθοχωρεί, ενώ χθες ο Nasdaq κράτησε τα προσχήματα κλείνοντας με άνοδο, σε μία ημέρα που τα στοιχεία για τις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας απογοήτευσαν. 

Στο γενικευμένο αρνητικό κλίμα, η μετοχή της Disney πραγματοποιεί άλμα περί του 7%, μετά την χθεσινή ανακοίνωσή της με την οποία έκανε γνωστό ότι η υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο κατά παραγγελία μετράει 86,8 εκατ. συνδρομητές και πως αναμένει έως το 2024 να αυξηθούν μεταξύ των 230 εκατ. και 260 εκατ. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News