Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 18:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ της Παρασκευής

Wall Street: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ της Παρασκευής

Μικτή είναι η εικόνα που παρουσίαζουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της εβδομάδας και στην πρώτη συνεδρίαση μετά τα υψηλά ιστορικά ρεκόρ που καταγράφηκαν την περασμενή Παρασκευή. 

Σήμερα εντούτοις στους επενδυτές έκαναν ξανά την εμφάνισή τους οι ανησυχίες για τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ο οποίος δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι υποχώρησης, όπως και φόβοι για νέα κλιμάκωση στις σινο-αμερικανικές εντάσεις. 

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, ο Λευκός Οίκος προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους, φερόμενους ως εμπλεκόμενους στον αποκλεισμό εκλεγμένων βουλευτών κατόπιν εντολής του Πεκίνου από το κοινοβούλιο του Χονκγ Κονγκ.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, με την κυβέρνηση Τραμπ να έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου εμπορική επίθεση στην Κίνα, ενώ ακόμη οι προθέσεις της επερχόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν δεν έχουν γίνει σαφείς, αναφορικά με το αν προτίθεται να επιχειρήσει εξομάλυνση των εντάσεων. 

Περαιτέρω ανησυχία στους επενδυτές δημιουργείται από το γεγονός ότι στο αδιέξοδο για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης δεν φαίνεται να βρίσκεται άμεσα λύση. 

Στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης ο Dow Jones χάνει 131 μονάδες ήτοι 0,51% και βρίσκεται οριακά άνω των 30.000 μονάδων. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,11%, σε αντίθεση με το Nasdaq που συνεχίζει απτόητος και καταγράφει κέρδη 0,42%.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Intel, μετά τις αναφορές ότι η Apple σχεδιάζει στα επόμενα μοντέλα Macbooks να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News