Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοιγμα με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Wall Street: Άνοιγμα με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Βάσει των στοιχείων της αμερικανικής κυβέρνησης οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 712.000, αριθμός που είναι ο μικρότερος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έναντι 787.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμήσεων για 780.000 νέες αιτήσεις. 

Χθες η συνεδρίαση παρουσίασε έντονη μεταβλητότητα καθοδηγούμενη από τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, καθώς δεν διακρίνεται ακόμη κάποια συναίνεση μεταξύ των δύο κομμάτων, ωστόσο ο S&P 500 κατάφερε να καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Μία δικομματική ομάδα από Γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων συμφώνησαν για ένα πακέτο άμεσης βοήθειας ύψους 908 δισ. δολαρίων, ωστόσο ενώ οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για στήριξη από τον αρχηγό της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ, αργότερα εμφανίσθηκε αρνητικός σχετικά με το συγκεκριμένο ποσό.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας, προτιμάει να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο για οικονομική στήριξη ύψους περί των 500 δισ. δολαρίων. 

Εξάλλου χθες ήταν μία ιδιαίτερα ημέρα από πλευράς δραστηριότητας στο Κογκρέσο, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε δύο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέα κλιμάκωση στις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Το ένα νομοσχέδιο περιορίζει τη διάρκεια της ταξιδιωτικής βίζας στις ΗΠΑ  στα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και στις οικογένειές τους σε έναν μόλις μήνα από 10 χρόνια και για μία μόνο είσοδο στην αμερικανική επικράτεια. 

Το άλλο νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στις ρυθμιστικές αρχές να διαγράφουν τις μετοχές των ξένων εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, σε περίπτωση που δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις που ορίζει η αμερικανική νομοθεσία τα τελευταία τρία χρόνια, μία απόφαση που στοχεύει τις κινεζικές εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ. 

Στο πρώιμο στάδιο των συναλλαγών ο Dow Jones ενισχύεται 0,37%, ο S&P 500 0,16% και ο Nasdaq 0,55%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News