Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε πτώση και οι τρεις δείκτες – «Βαρίδι» η Visa

Wall Street: Σε πτώση και οι τρεις δείκτες – «Βαρίδι» η Visa

Με πτώση έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street παρά τη δυναμική των αποτελεσμάτων του κλάδου λιανικής στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στο μέτωπο του πληθωρισμού. 

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,58%, απέχοντας 1,7% από το ιστορικό υψηλό του. Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,25% και 0,33% αντίστοιχα και απέχουν λιγότερο από 1% από τα ρεκόρ τους.

Πάντως, ο S&P 500 και ο Nasdaq παραμένουν σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα, ενώ ο Dow υποχωρεί. 

Ο Dow επηρεάστηκε κυρίως από την πτώση 5% της μετοχής της Visa, από τη στιγμή που η Amazon γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές με πιστωτές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στη Βρετανία από τις αρχές του επόμενου έτους, λόγω των υψηλών χρεώσεων. Από κοντά και η μετοχή της Mastercard με απώλειες 3%.

Παρά τα χθεσινά θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι ο Αμερικανός καταναλωτής συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ πιο γρήγορα απ΄ό,τι αναμένεται υποσκέλισαν τη δυναμική επίδοση του κλάδου λιανικής. 

Ο «γίγαντας» λιανικού εμπορίου Target ανακοίνωσε μεν τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, όμως ο διευθύνων σύμβουλος προειδοποίησε ότι το αυξανόμενο κόστος μπορεί να έχει αντίκτυπο στη μελλοντική καθοδήγηση της εταιρείας του, η οποία σχεδιάζει να απορροφήσει το κόστος παρά να το μετακυλίσει στον καταναλωτή.

Οι ανησυχίες αυτές άσκησαν πιέσεις στη μετοχή του, η οποία υποχώρησε περίπου 4,5%. Αντίθετα, η μετοχή της Lowe’s ενισχύηκε 1,5%, καθώς η εταιρεία όχι μόνο ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών αλλά αναθεώρησε ανοδικά και τις προβλέψεις της. Με άνοδο 5,8% και η μετοχή της TJX, από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής στον χώρο της ένδυσης και του σπιτιού ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. 

Σε άνοδο και η τεχνολογία, με τη μετοχή της Tesla να ενισχύεται περίπου 3,2%, συνεχίζοντας στο δρόμο της ανάκαμψης μετά τις απώλειες 15,4% της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Ελον Μασκ άρχισε να ρευστοποιεί μετοχές της εταιρείας. 

Επίσης, η μετοχή της Microsoft άγγιξε νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις μετοχές αξίας – αυτές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παρέμειναν στο «κόκκινο», ενώ της ενέργειας ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους του S&P 500 – για να στραφούν στις μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας. Η μετοχή των Amazon και Apple ενισχύθηκε περίπου 1,6%. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News