Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 13:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Γιατί σταματά να δέχεται τις πιστωτικές Visa στη Βρετανία

Η εξέλιξη αυτή συνιστά άλλο ένα πρόβλημα που έχει αναδυθεί μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Amazon: Γιατί σταματά να δέχεται τις πιστωτικές Visa στη Βρετανία

Τις συναλλαγές με τις πιστωτικές κάρτες Visa θα σταματήσει να δέχεται στη Μεγάλη Βρετανία η Amazon αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι οι υψηλές προμήθειες που χρεώνει η εταιρεία επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές με τις πιστωτικές της κάρτες. 

Σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τους πελάτες, η μεγαλύτερη εταιρεία του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου στον κόσμο επισημαίνει ότι θα εξακολουθήσει δέχεται πληρωμές με χρεωστικές κάρτες Visa, όπως και με τις πιστωτικές κάρτες της Mastercard και της Amex και με κάρτες Eurocard. Επίσης θα δέχεται συναλλαγές με κάρτες Visa στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. 

«Μετανιώνουμε που δεν δεχόμαστε τις πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιανουαρίου, ως αποτέλεσμα του διαρκώς αυξανόμενου κόστους στις πληρωμές», ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon. 

Η εξέλιξη αυτή συνιστά άλλο ένα πρόβλημα που έχει αναδυθεί μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Visa αύξησε την προμήθειά της από το 0,3% στο 1,5% για τις διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. και ανέβασε το ποσοστό για τις αντίστοιχες πληρωμές με πιστωτικές κάρτες από το 0,2% στο 1,15%. Από τη μεριά της η Ε.Ε. δεν επιτρέπει αυτού του είδους τις προμήθειες στις διασυνοριακές συναλλαγές. 

Ωστόσο σε παρόμοια αύξηση για τις διασυνοριακές συναλλαγές ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. σκέφτεται να προβεί και η άμεση ανταγωνίστρια της Visa, η Mastercard. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Οι τράπεζες και η πολιτική των επιπλέον χρεώσεων 

ΕΚΤ: Πόσο στοιχίζουν οι απάτες με τις κάρτες 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News