Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 17:21
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χλιαρή αντίδραση μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση 

Ο τεχνολογικός δείκτης μεσοβδόμαδα δέχθηκε κλυδωνισμούς

Wall Street: Χλιαρή αντίδραση μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση 

Άνευρη είναι η σημερινή έναρξης της συνεδρίασης στον απόηχο της δημοσιοποίησης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,15% όσο και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq «φλερτάρει» με το πέρασμα σε αρνητικό έδαφος, κινούμενος οριακά άνω του μηδενός. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο. 

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 194.000 νέες θέσεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, πολύ χαμηλότερα από τις 500.000 που ανέμεναν οι αναλυτές και του Reuters, αλλά και των εκτιμήσεων γενικότερα που κυμαίνονταν από τις 700.000 έως τις 250.000. 

Παρά τη σχετικά μικρή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,8% από 5,2% τον Αύγουστο. 

Με βάση τα καινούργια δεδομένα το ποσοστό των απασχολούμενων επί του συνολικού πληθυσμού έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, διαμορφούμενο στο 58,7%. 

Η τρέχουσα εβδομάδα παρά το έντονο κύμα ανασφάλειας για την επιτάχυνση του πληθωρισμού που αναδύθηκε κατά τη διάρκειά της, αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τους τρεις βασικούς δείκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. 

Απούσης της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones παρουσιάζει κέρδη πλέον του 1%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,9%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται περί του 0,5% υψηλότερα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. 

Ο τεχνολογικός δείκτης μεσοβδόμαδα δέχθηκε κλυδωνισμούς από την άνοδο στην απόδοση του κρατικού αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς οι ανοδικές κινήσεις των αποδόσεων των κρατικών τίτλων χρέους ασκούν πιέσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ολοκληρώνεται άλλη μια εβδομάδα δίχως να έχει επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με το επίπεδο χρέους του καινούργιου προϋπολογισμού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News