Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 13:10
ΚΙΝΑ

Σε υψηλά τετραετίας τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα στον κόσμο

Σε υψηλά τετραετίας τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα στον κόσμο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2016 αυξήθηκαν τον Νοέμβριο τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Κίνας -ήδη τα μεγαλύτερα στον κόσμο- σε μια εξέλιξη που πιθανότατα οφείλεται στην εξασθένηση του δολαρίου και το εμπορικό πλεόνασμα-ρεκόρ.

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη των 50 δισ. δολαρίων και για πρώτη φορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, φθάνοντας στα τέλη Νοεμβρίου τα 3,1785 τρισ. δολάρια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της Κίνας. Η αξία των τοποθετήσεων της κινεζικής κεντρικής τράπεζας σε χρυσό υποχώρησε στα 110,4 δισ. δολάρια.

Η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων οφείλεται κυρίως στις μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις τιμές περιουσιακών στοιχείων, εξήγησε η εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Συναλλαγματικών Διαθεσίμων(SAFE), Γουάγκ Τσουνγίγκ, σημειώνοντας ότι ο δείκτης δολαρίου έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018, με άνοδο των περισσοτέρων ξένων νομισμάτων έναντι του αμερικανικού.

Το γιουάν έχει ήδη ανατιμηθεί περισσότερο από 6% έναντι του δολαρίου φέτος και αποτελεί ένα από τα νομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News