Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 16:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έναρξη εβδομάδας με ανοδικές τάσεις 

Οι επενδυτές την περασμένη εβδομάδα εμφανίσθηκαν προβληματισμένοι

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έναρξη εβδομάδας με ανοδικές τάσεις 

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις μετοχές, μετά τις ρευστοποιήσεις στις οποίες προέβησαν την περασμένη εβδομάδα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει κέρδη σχεδόν 0,75%, βρίσκοντας σήμερα στηρίγματα από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τραπεζών, των δομικών υλικών, τον ενεργειακό και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. 

Βέβαια και την προηγούμενη εβδομάδα στην πρώτη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν κέρδη, ωστόσο στις υπόλοιπες τέσσερις συνεδριάσεις κινήθηκαν πτωτικά, μια κάθοδος που τις οδήγησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων. 

Οι επενδυτές την περασμένη εβδομάδα εμφανίσθηκαν προβληματισμένοι από την αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα και το ενδεχόμενο να επέλθει ξανά μια οικονομική επιβράδυνση, αλλά και από την επιτάχυνση του πληθωρισμού. 

Βέβαια μετά την Πέμπτη και την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επιβράδυνση του ρυθμού αγορών περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης για την πανδημία, τα πάντα επισκιάσθηκαν από την απόφαση της ΕΚΤ. 

Το θετικό κλίμα δεν επηρεάσθηκε ούτε από την έκθεση της Deutsche Bank, με την οποία προειδοποιεί για μια διόρθωση της τάξεως του 5% με 10% έως το τέλος του χρόνου. 

Η μετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή της γερμανικής εταιρείας διάθεσης προϊόντων για κατοικίδια στο διαδίκτυο Zooplus, μετά τη βελτιωμένη πρόταση της Hellman & Friedman για εξαγορά της αντί του ποσού των 3,29 δισ. ευρώ, από 3 δισ. ευρώ πριν.  

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου ενισχύεται κατά 1,12%, αυτό της Φρανκφούρτης προσπαθεί να αγγίξει το +1%, ενώ Λονδίνο και Παρίσι παρουσιάζουν κέρδη 0,77% το καθένα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News