Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 15:48
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Οι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ομόλογα προς τέρψιν των μετοχών 

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έως τώρα έχει καταγράψει 53 ιστορικά υψηλά ρεκόρ κλεισίματος

BofA: Οι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ομόλογα προς τέρψιν των μετοχών 

Η προτίμηση των επενδυτών κλίνει ξεκάθαρα προς τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδουν σε καιρούς επιβράδυνσης της ανάπτυξης και ταυτόχρονα υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία της Bank of America (BofA). Στο πλαίσιο αυτό οι ιδιώτες πελάτες της αμερικανικής τράπεζας οι οποίοι διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 3,2 τρισ. δολαρίων αύξησαν τις τοποθετήσεις κατά 65,2% σε εβδομαδιαία βάση ποσοστό που συνιστά νέο ρεκόρ, την ίδια ώρα που η έκθεσή τους στα ομόλογα συρρικνώθηκε κατά 17,7%, στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο. 

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καταγράφηκαν οι περισσότερες εισροές από τον Μάρτιο του 2021 συνολικού ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, ενώ οι εκροές από τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα ανήλθαν στα 1,3 δισ. δολάρια, οι περισσότερες από τον Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της BofA, ακόμη 4,4 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν προς τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών. 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι επί του παρόντος παρατηρείται το φαινόμενο «stagflation», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το κατέβασμα ταχύτητας της ανάπτυξης την ίδια ώρα που ο πληθωρισμός επιμένει να επιταχύνει. Θεωρείται ως ταραχώδης περίοδος κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού κύκλου, στη διάρκεια της οποίας ελάχιστα είναι τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδουν. Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έτρεξε με ρυθμό 3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο.

Στην ανάλυσή της η BofA κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, αναφέροντας ότι έως τώρα έχει καταγράψει 53 ιστορικά υψηλά ρεκόρ κλεισίματος, η πέμπτη καλύτερη επίδοση των τελευταίων 100 ετών κι ενώ το 2021 έχει μπροστά του τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί. Όπως τονίζεται, στις τέσσερις φορές με τα περισσότερα ρεκόρ επήλθαν βίαιες διορθώσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News