Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 20:17
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση η τιμή του πετρελαίου – «Έχασε» τα 70 δολάρια

Λόγω των ανησυχιών για την Κίνα

Υπό πίεση η τιμή του πετρελαίου – «Έχασε» τα 70 δολάρια

Υπό πίεση για τρίτη διαδοχική ημέρα βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για τη ζήτηση.

Η τιμή των συμβολαίων Brent, συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 0,9% ή κατά 0,61 δολάριο, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω των 70 δολαρίων (69,98 δολάρια) ανά βαρέλι. Κατα 0,67 δολάριο διολίσθησε σήμερα και η τιμή των συμβολαίων Brent.

Η επαναφορά των ανησυχιών επήλθε ως συνέπεια της σημαντικής επιβράδυνσης τόσο της παραγωγής των κινεζικών εργοστασίων όσο και των πωλήσεων του λιανικού εμπορίου -δείγματα αποκλιμάκωσης του ρυθμού ανάπτυξης του Πεκίνου.

Κάτι πολύ σημαντικό για την αγορά πετρελαίου, καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

«Οι ανησυχίες για τη διασπορά της παραλλαγή Δέλτα στην Κίνα και οι επιπτώσεις στην πετρελαϊκή ζήτηση εξακολουθούν να επηρεάζουν τις τιμές» σχολιάζει, σε σημείωμά της, η Commerzbank. 

Οι αμφιβολίες για τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης έχουν σταδιακά εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ, με το καταναλωτικό κλίμα να επιδεινώνεται στις αρχές Αυγούστου, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η πορεία αύξησης της πετρελαϊκής ζήτησης θα επιβρδυνθεί στο υπόλοιπο του 2021 λόγω της διασποράς της παραλλαγής Δέλτα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News