Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 08:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί το Πεκίνο μήνυσε την Tencent

Γιατί το Πεκίνο μήνυσε την Tencent

Οι εισαγγελικές αρχές του Πεκίνου κατέθεσαν μήνυση κατά της Tencent επί καταγγελιών που θέλουν το Youth Mode στη δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων WeChat να μην ανταποκρίνεται στο νομοθετικό πλαίσιο, που προστατεύει τους ανηλίκους.

Το Youth Mode έχει ως στόχο να αποτρέπει ανήλικους χρήστες να προχωρούν σε πληρωμές, να παίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια και να εντοπίζουν «φίλους». Οι εισαγγελικές αρχές δεν εξήγησαν ποιες ακριβώς λειτουργίες ή ελλείψεις του παραβαίνουν την κινεζική νομοθεσία. Η Tencent ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει τις καταγγελίες. 

Η εφαρμογή WeChat, γνωστή ως Weixin στην Κίνα, έχει περίπου 1,26 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Την περασμένη εβδομάδα οι κινεζικές αρχές κάλεσαν τους ανηλίκους να προστατευθούν καλύτερα από τους online κινδύνους, με κρατική εφημερίδα μάλιστα να εξαπολύει δριμεία επίθεση σε εταιρείες online gaming και εφαρμογών, όπως η Tencent, τις οποίες και χαρακτήρισε το νέο ηλεκτρονικό «όπιο» του λαού. 

Εκείνη την ημέρα οι μετοχές της Tencent είχαν κάνει βουτιά 10% λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου, αφού πολλοί θεώρησαν ότι ήταν μία προειδοποίηση για δράση κατά της εταιρείας. Η ίδια η εταιρεία είχε σπεύσει άμεσα να ανακοινώσει νέους, αυστηρότερους περιορισμούς στην πρόσβαση των παιδιών σε δημοφιλή παιχνίδια όπως το Honour of Kings και τον χρόνο που μπορούν να περνούν σε αυτά. Για παράδειγμα πλέον οι ανήλικοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι μόνο για μία ώρα την ημέρα τις καθημερινές.

Έως πρόσφατα είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης για 90 λεπτά τις καθημερινές και 3 ώρες τα Σαββατοκύριακα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News