Business & Finance Παρασκευή 30/07/2021, 16:34
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: «Προσγείωση» μετά το ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Ευρωπαϊκές μετοχές: «Προσγείωση» μετά το ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Αναστροφή πορείας καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό ρεκόρ που σημείωσαν, δείχνοντας ότι έμειναν από δυνάμεις μετά τις επιδόσεις τους στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η σημερινή υποχώρηση συντελείται κι ενώ δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, το οποίο κατέγραψε ένα εντυπωσιακό 13,7% το β΄ τρίμηνο του 2020. 

Ο δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,29% κι απομακρύνθηκε από το χθεσινό ρεκόρ στις 463,84 μονάδες. Οι ανησυχίες για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα επανήλθαν στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής να είναι εκείνος εκ των κυριοτέρων του πανευρωπαϊκού δείκτη με τη χειρότερη σημερινή εικόνα, καταγράφοντας απώλειες περί του 2,70%. Αισθητή η πτώση (2,32%) του δείκτη των πρώτων υλών, μια ημέρα αφότου ήταν εκείνος που ενισχύθηκε περισσότερο. 

Από τη σημερινή γενικευμένη πτωτική τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι μοναδικοί κλάδοι που διασώζονται είναι των χημικών, των τροφίμων και ποτών, ο μεσιτικός και της υγείας. 

Η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Σήμερα ανακοίνωσαν τις οικονομικές του επιδόσεις η Unicredit και η EssilorLuxottica η κατασκευάστρια των γυαλιών Ray-Ban, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Επί του παρόντος με περισσότερες από το ήμισυ των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον Euro STOXX να έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, το 67% εξ αυτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από το 72% που καταγράφηκε κατά το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, ωστόσο είναι σημαντικά υψηλότερο από το 51% που είναι ένα τυπικό επίπεδο για ένα τρίμηνο. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, της Φρανκφούρτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,56%, του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,67%, στο Παρίσι ο CAC 40 προσπαθεί να περάσει σε θετικό έδαφος, στο -0,32% το Μιλάνο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News