Business & Finance Πέμπτη 29/07/2021, 20:35
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω ενός γενικευμένου ανοδικού κλίματος κι ενώ η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 έχει «ανάψει».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,46% στις 463,84 μονάδες, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου. 

Τα σημερινή στηρίγματα τα προσέφερε ο κλάδος των πρώτων υλών ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2,43% εκμεταλλευόμενος την άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων, αλλά και το άλμα 5,35% της μετοχής της Anglo American, η οποία κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το προηγούμενο τρίμηνο τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών, δήλωσε ότι θα διανέμει το συνολικό ποσό των 4,1 δισ. δολαρίων με τη μορφή μερισμάτων στους μετόχους. 

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας επίσης ξεχώρισε με κέρδη 2,02%, παίρνοντας ώθηση από τα έσοδα ρεκόρ της Volkswagen για το β΄ τρίμηνο του 2021, ενώ η γερμανική εταιρεία αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τις οικονομικές της επιδόσεις το 2021. 

Κατά 4,64% υψηλότερα έκλεισε η μετοχή της Nokia, μετά την ανακοίνωση των δικών της αποτελεσμάτων και τις επίσης αναθεωρημένες ανοδικά εκτιμήσεις της για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς. 

Με σχεδόν το 41% των εταιρειών του STOXX 600 να έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους, το 67% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όταν το τυπικό ποσοστό για τα τριμηνιαία αποτελέσματα βρίσκεται στο 51%.
Η αισιοδοξία για περαιτέρω άνοιγμα των οικονομιών και τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα θα φέρουν τον Ιούλιο με θετικό πρόσημο και θα είναι ο έκτος διαδοχικός μήνας που θα καταγράφει κέρδη. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News