Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 20:37
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή σε άνοδο με στήριγμα τα εταιρικά κέρδη

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή σε άνοδο με στήριγμα τα εταιρικά κέρδη

Σε άνοδο επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της βρετανικής τράπεζας Barclays και της εταιρείας πολυτελών ειδών Kering απομάκρυναν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις που θα συνεχίσουν να έχουν τα μέτρα καταστολής της Κίνας στις αγορές. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,7% μετά από δύο συνεδρίες απωλειών. Στήριγμα η μετοχή της Barclays που ενισχύθηκε 2%, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ξανά μερίσματα στους επενδυτές και κέρδη πρώτου εξαμήνου καλύτερα των προσδοκιών. Σε άνοδο και η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς και ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός παρουσίασε υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη. 

Σε άνοδο και ο κλάδος τεχνολογίας με σημαντικό στήριγμα τα κέρδη 4% της μετοχή της Capgemini, αφότου ο γαλλικός όμιλος παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφορικής αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τις προοπτικές του 2021. Κέρδη κοντά στο 4% κατέγραψε και η μετοχή της Kering με τις πωλήσεις του γαλλικού ομίλου να διπλασιάζονται, ειδικά του γνωστού brand Gucci. 

Αναλυτές προβλέπουν ότι οι εισηγμένες στο δείκτη STOXX 600 επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν κερδοφορία αυξημένη κατά 120,8% στο δεύτερο τρίμηνο έναντι αρχικών προβλέψεων για κέρδη 115,2%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Adecco, που έκανε βουτιά 8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της AKKA Technologies στο πλαίσιο συμφωνίας αξίας 2 δισ.ευρώ, στη μεγαλύτερη συμφωνία που πραγματοποιεί η εταιρεία στην 25χρονη ιστορία της. 

Aπο τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 0,33%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με κέρδη 0,29%, ενώ ο MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 2,9% και ο IBEX στη Μαδρίτη 0,40%. Εξαίρεση αποτέλεσε ο CAC 40 στο Παρίσι που σημείωσε πτώση 0,70%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News