Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 15:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σήκωσαν «κεφάλι» για πρώτη φορά στην εβδομάδα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σήκωσαν «κεφάλι» για πρώτη φορά στην εβδομάδα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές για πρώτη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας μετά τις απώλειες που σημείωσαν στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, με τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κάνουν αναστροφή κατεύθυνσης καθώς οι αναταράξεις από τις ασιατικές αγορές ατόνησαν. 

Οι απώλειες της Wall Street χθες βράδυ δεν επηρέασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια ημέρα όπου οι δείκτες για το καναλωτικό κλίμα από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία έστειλαν διφορούμενα μηνύματα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,32%, βρίσκοντας στήριξη από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων ο οποίος κινείται υψηλότερα κατά 1,16% και τον τεχνολογικό κλάδο και των ακινήτων οι οποίοι προσπαθούν να υπερβούν το +1%. 
Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι κλάδοι των χημικών των μέσων μαζική ενημέρωσης, των τροφίμων και ποτών και των πρώτων υλών, παρουσιάζοντας υποτονικές απώλειες. 

Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος έχουν συνεισφέρει οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021, με αυτές από τις Barclays και Kering να ξεχωρίζουν, των οποίων οι επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο ήταν καλύτερες των προσδοκιών. 

Ανοδικά κινούνται και τα κυριότερα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής ηπείρου, με αυτό του Παρισιού να παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα με κέρδη περί του 0,77% και να ακολουθούν Μιλάνο, Φρανκφούρτη και Λονδίνο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News