Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Τριπλό ρεκόρ με πρωταγωνιστή τις τράπεζες

Wall Street: Τριπλό ρεκόρ με πρωταγωνιστή τις τράπεζες

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ανακάμπτοντας εντυπωσιακά από την χθεσινή πτώση. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 450 μονάδες ή κατά 1,3%, κλείνοντας στις 34.868,22 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,12%, κλείνοντας στις 4.369,26 μονάδες, αφού είχε κάνει και ενωρίτερα ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,98% στις 14.669,61 μονάδες. Για τον S&P 500 πρόκειται για την έκτη εβδομάδα κερδών στη διάρκεια των τελευταίων επτά. 

Χάρη στο σημερινό comeback και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη σε εβδομαδιαία βάση: ο Dow 0,3%, ο S&P 500 0,4%, ενώ ο Nasdaq 0,35%. 

Οι μετοχές που σημείωσαν χθες τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν αυτές που «μπήκαν ξανά στο παιχνίδι» και καθοδήγησαν τα σημερινά κέρδη, με επικεφαλής τις τράπεζες, για να ακολουθήσουν η ενέργεια, ο κλάδος πρώτων υλών και βαριάς βιομηχανίας. Οι μετοχές των Bank of America σημείωσαν άνοδο 2,5%, οι Royal Caribbean και Wynn Resorts κέρδη 2%, ενώ οι American Airlines και United Airlines ενισχύθηκαν 2%. 

Σημαντική άνοδο 4,5% σημείωσε και η μετοχή της GM μετά την αναβάθμιση της μετοχές της σε σύσταση αγοράς από την Webdush, η οποία βλέπει δυναμική ανόδου άνω του 50%. 

Ωστόσο, κάποιοι τεχνολογικοί κολοσσοί παρέμειναν στο περιθώριο, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει σύντομα νέο νομοθετικό διάταγμα σχετικά με τις πρακτικές ανταγωνισμού των τεχνολογικών «γιγάντων».

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου γύρισε σήμερα σε άνοδο επτά μονάδων βάσης, στο 1,36%, καθώς απομακρύνθηκκαν οι ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της οικονομίας, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικό. 

Το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων που ανοίγουν την αυλαία προς το τέλος του μηνός, με αναλυτές να προβλέπουν αύξηση των κερδών κατά 65,8% για τις εισηγμένες του S&P 500 έναντι αρχικών προβλέψεων για αύξηση 54%, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News