Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 23:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Nike και τράπεζες έστειλαν σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ τον S&P 500 

Wall Street: Nike και τράπεζες έστειλαν σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ τον S&P 500 

Οι μετοχές των τραπεζών και της Nike ανέλαβαν σήμερα να διατηρήσουν σε ανοδική τροχιά τον S&P 500 και να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, σε αντίθεση με τον Nasdaq ο οποίος προερχόμενος από τρεις διαδοχικές καταρρίψεις των δικών του ιστορικών υψηλών ρεκόρ, δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ των προηγούμενων συνεδριάσεων. 

Η μετοχή της Nike ακολούθησε τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street και σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, μετά το «άλμα» άνω του 15% που πραγματοποίησε, προκαλούμενο από τις καλύτερες των προσδοκιών εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις της στο σύνολο του τρέχοντος έτους. 

Οι μετοχές των big banks του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από την άλλη, παρουσίασαν όλες κέρδη σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την οποία δήλωσε ότι μετά τη διεξαγωγή του τελευταίου stress test διαπίστωσε πως δεν υφίσταται πλέον λόγος οι μεγάλες τράπεζες να υπόκεινται στους περιορισμούς που εφαρμόσθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και αφορούσαν τις επαναγορές ιδίων μετοχών και την απόδοση μερισμάτων στους μετόχους. Με τις μετοχές των τραπεζών να κινούνται ανοδικά, ο τραπεζικός κλάδος παρουσίασε την καλύτερη σημερινή εικόνα από τους έντεκα κυριότερους του S&P 500. 

«Σήμερα καταγράφηκε μια κατοχύρωση κερδών στις τεχνολογικές μετοχές και μια τοποθέτηση σε αυτές των τραπεζών μετά τα αποτελέσματα των stress tests», δήλωσε ο Ντένις Ντικ ιδιοκτήτης της Bright Trading, προσθέτοντας ότι αναμένει από τις τράπεζες να ανακοινώσουν σύντομα αυξημένα μερίσματα.

Ωστόσο αν μια μετοχή στην κυριολεξία «έλαμψε» σήμερα, αυτή δεν ήταν άλλη από της διαστημικής εταιρείας Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία «εκτοξεύθηκε» κατά 38,87%, μετά την έγκριση που εξασφάλισε από τις ρυθμιστικές αρχές να πραγματοποιεί επιβατικές πτήσεις στο διάστημα. 

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό των δαπανών για την προσωπική κατανάλωση, ένας δείκτης τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της στις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δομικός πληθωρισμός έτρεξε με ρυθμό 3,4% τον Μάιο, ο ταχύτερος ρυθμός από τον Απρίλιο του 1992. Παρά το γεγονός ότι κινήθηκε αισθητά υψηλότερα από τον στόχο της Fed στο 2%, ο ρυθμός 3,4% ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο, μετριάζοντας κάπως τις ανησυχίες για δραστική επιτάχυνσή του. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,69%, ήτοι 237,02 μονάδες, για να κλείσει στις 34.433,84 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 4.280,70 μονάδες έπειτα από άνοδο 0,33% (στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Φεβρουάριο), με τον Nasdaq να «χαλάει» τη σημερινή εικόνα υποχωρώντας έστω και οριακά κατά 0,06%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News