Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε ιστορικό υψηλό ο S&P 500 με την έναρξη της συνεδρίασης

Σε ράλι με κέρδη άνω του 14% έχει επιδοθεί η μετοχή της Nike

Wall Street: Σε ιστορικό υψηλό ο S&P 500 με την έναρξη της συνεδρίασης

Με την ορμή από τη χθεσινή συνεδρίαση συνεχίζουν και σήμερα οι Dow Jones και S&P 500, με τον δεύτερο να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Αντιθέτως ο Nasdaq ο οποίος έρχεται από ένα σερί τριών διαδοχικών συνεδριάσεων στις οποίες κατέρριψε τα δικά του ιστορικά υψηλά ρεκόρ, κατέγραφε στην αρχή ισχνές απώλειες, στη συνέχεια όμως έχει περάσει σε θετικό έδαφος. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό των δαπανών από την προσωπική κατανάλωση, ένας δείκτης τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της στις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δομικός πληθωρισμός έτρεξε με ρυθμό 3,4% τον Μάιο, ο ταχύτερος ρυθμός από τον Απρίλιο του 1992. Παρά το γεγονός ότι κινήθηκε αισθητά υψηλότερα από τον στόχο της Fed στο 2%, ο ρυθμός 3,4% ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο, μετριάζοντας κάπως τις ανησυχίες για δραστική επιτάχυνσή του. 

Θετικό κλίμα έχει δημιουργηθεί και από τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed, η οποία δήλωσε ότι μετά τη διεξαγωγή των τελευταίων stress tests στις τράπεζες, διαπίστωσε ότι δεν χρειάζεται να υφίστανται οι περιορισμοί που εφαρμόσθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορούσαν τις επαναγορές ιδίων μετοχών και την απόδοση μερισμάτων στους μετόχους. Οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών της Wall Street κινούνται όλες ανοδικά. 

Σε ράλι με κέρδη άνω του 14% έχει επιδοθεί η μετοχή της Nike σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, μετά τις καλύτερες των εκτιμήσεων προβλέψεις για τις πωλήσεις της στο σύνολο του 2021. 

Η σημερινή ημέρα εξάλλου είναι πολύ σημαντική, καθώς όπως συμβαίνει την τελευταία Παρασκευή του Ιουνίου κάθε χρόνο, γίνεται η αναδιοργάνωση των δεικτών FTSE Russel, όπου περιλαμβάνονται ο Russel 2000 των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης και ο Russel 1000. 

Μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,66%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,31% και ο Nasdaq παρουσιάζει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,09%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News