Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 10:48
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη έπειτα από το εντυπωσιακό ράλι 14% στη διάρκεια του Νοεμβρίου. Δυναμική άνοδος για τη μετοχή της BioNTech, αφότου η Βρετανία ανακοίνωσε την έγκριση του εμβολίου Covid-19 που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με την Pfizer, αποτελώντας την πρώτη χώρα που δίνει το «πράσινο φως» σε εμβόλιο καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεπερνούσε σε επιδόσεις τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμένοντας σε οριακά θετικό έδαφος κατά το άνοιγμα. Οι μετοχές της BioNTech στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης έκαναν άλμα 8,4%, χωρίς όμως να καταφέρνουν να στηρίξουν τον DAX, που υποχωρούσε 0,5% και παρά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία τον Οκτώβριο.

Απώλειες 0,4% και για τον πανευρωπαϊκό STOXX 600, έχοντας ως μεγαλύτερο βαρίδι τις μετοχές πετρελαίου, καθώς οι τιμές του αργού δέχθηκαν πιέσεις στον απόηχο της απροσδόκητης αύξησης των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Αρνητικά πρόσημα και σε Παρίσι και Μιλάνο, με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,3% και τον ιταλικό FTSE MIB να δέχεται ακόμη πιο ισχυρές πιέσεις, χάνοντας αυτή την ώρα 0,65%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News