Business & Finance Τρίτη 1/12/2020, 22:26
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Νέο ρεκόρ για τη Wall Street

Νέο ρεκόρ για τη Wall Street

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν το ράλι οι μετοχές στη Wall Street παρά την χθεσινή διόρθωση, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα εμβόλια κατά του Covid-19 θα είναι σύντομα διαθέσιμα. Στήριγμα και η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για πιο γρήγορη οικονομική ανάκαμψη στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα. 

Πρωταγωνιστής η μετοχή της Pfizer με άνοδ 3%, αφού η φαρμακοβιομηχανία μαζί με το γερμανικό εταίρο της BioNTech ζήτησε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές την άμεση έγκριση του υποψηφίου εμβολίου της. Ενωρίτερα, τα νέα στοιχεία στην Κίνα έδειξαν ότι η βιομηχανική δραστηριότητα Νοεμβρίου αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και μία δεκαετία. Η αισιοδοξία ήταν τόσο μεγάλη που η πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ για τον ίδιο μήνα δεν έκαμψε τους επενδυτές. 

Από τους κλάδους του S&P 500 ξεχώρισε αυτός των υπηρεσιών επικοινωνίας με άνοδο περίπου 2,5%, καθοδηγώντας τα κέρδη. Η προσοχή φυσικά των επενδυτών είναι στραμμένη και στην πρόταση Αμερικανών Γερουσιαστών για ένα πακέτο δημοσιονομικών μέτρων ύψους 908 δισ.δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πρόταση που θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις που είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο πριν από τις εκλογές. 

Στον αντίποδα, μεγάλες απώλειες, της τάξης του 15%, κατέγραψε η μετοχή της Zoom Video Communications, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι τα περιθώρια κέρδους της θα παραμείνουν εξασθενημένα και το 2021. 

 Πηγή: Reuters
   
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News