Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 20:19
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο εβδομάδας με τις ευρωπαϊκές μετοχές σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Στη σημερινή ημέρα πρωταγωνίστησαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο.

Κλείσιμο εβδομάδας με τις ευρωπαϊκές μετοχές σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσαν την τρέχουσα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, το δεύτερο στη διάρκεια της εβδομάδας αυτής. 

Ο Euro STOXX 600 με την άνοδό του 0,39% έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία του άνω των 452 μονάδων (452,58 μονάδες), ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έκανε ένα πέρασμα από τις 452,70 μονάδες. 

Τα σημερινά στηρίγματα ο πανευρωπαϊκός δείκτης τα βρήκε από τον κλάδο της τεχνολογίας που ήταν αυτός που σημείωσε τα περισσότερα κέρδη της τάξεως του 1,24% και από τον υγειονομικό κλάδο και των πρώτων υλών που παρουσίασαν σχεδόν την ίδια εικόνα (+1,04% και +1,03% αντίστοιχα). 

Στον αντίποδα πτωτικά κινήθηκαν ο τραπεζικός κλάδος καταγράφοντας απώλειες 0,92% και ο ενεργειακός που ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση χαμηλότερα κατά 0,27%, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν σε άνοδο, μετά τις χθεσινές απώλειες. 

Στη σημερινή ημέρα πρωταγωνίστησαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, όπου προστέθηκαν 559.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι εκτιμήσεων για 650.000 νέες θέσεις. Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία για τον Απρίλιο, από τις 266.000 νέες θέσεις, στις 278.000.

Τα σημερινά μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετρίασαν κάπως τις ανησυχίες που έχουν αρχίσει να προβάλλουν έντονα το τελευταίο διάστημα, για υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς οι μακροοικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, την ίδια ώρα όμως που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τις οικονομικές συνθήκες εξαιρετικά διευκολυντικές. 

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών δέχθηκαν πιέσεις, μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, να βγάλει την Πορτογαλία από την πράσινη λίστα και να τοποθετήσεις επτά ακόμη χώρες στην κόκκινη λίστα, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από τις χώρες της λίστας αυτής πρέπει να τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα σε ξενοδοχείο όταν επιστρέψουν στην Αγγλία. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια του Μιλάνου προσέθεσε 0,46%, ακολουθούμενο από της Φρανκφούρτης (+0,39%), ενώ πιο πίσω ακολούθησαν του Παρισιού (+0,12%) και του Λονδίνου (0,12%).

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News