Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 23:06
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε άνοδο ο Dow – Με πτώση η τεχνολογία

Wall Street: Σε άνοδο ο Dow – Με πτώση η τεχνολογία

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τα blue chip από τη μία να κερδίζουν έδαφος με στήριγμα τα ισχυρά στατιστικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ και τις τεχνολογικές μετοχές από την άλλη να δέχονται ξανά πιέσεις από την πτώση του bitcoin και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο τεχνολογικός κλάδος “μάζεψε” τις απώλειές του, ενώ την τελευταία στιγμή ο S&P 500 γύρισε σε αρνητικό πρόσημο. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,36%, ο S&P 500 παρουσίασε οριακή πτώση 0,07%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,48%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow υποχώρησε 0,5%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,4%, στις πρώτες από κοινού εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, ο Nasdaq κατάφερε να παρουσιάσει την εβδομάδα άνοδο 0,31%, «σπάζοντας» το καθοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων.  

Στήριγμα στο Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση προσέφερε η μετοχή της Boeing με άνοδο περίπου 3% από τη στιγμή που πηγές αποκάλυψαν πως η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του 737 ΜΑΧ στα 42 αεροσκάφη το μήνα από το φθινόπωρο του 2022. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ το Μάιο έδειξαν ότι η ζήτηση παραμένει υψηλή, παρότι οι βιομηχανίες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και εργατικό δυναμικό.

Σε άνοδο και ο τομέας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και η ενέργεια. 

Αδύναμο σημείο παραμένει ωστόσο και πάλι η τεχνολογία, οδεύοντας σε απώλειες για τέταρτη συναπτή εβδομάδα, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Το bitcoin επέστρεψε σε πτώση από τη στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χι δήλωσε ότι το Πεκίνο θα λάβει αυστηρά μέτρα για να περιορίσει την “εξόρυξη” του κρυπτονομίσματος αλλά και τις συναλλαγές του. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως της Coinbase, της Riot Blockchain και της Marathon Digital Holdings να απωλέσουν τα αρχικά κέρδη τους και να υποχωρήσουν από 2,6% έως 4,7%.

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Ford Motor κατέγραψε άνοδο άνω του 7%, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο μηνών, από τη στιγμή που ανακοίνωσε τα σχέδιά της για σύσταση κοινοπραξίας στις ΗΠΑ με τη νοτιοκορεατική SK Innovation για την κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών.  

Με άνοδο άνω του 3% και η μετοχή της Nvidia, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε split της μετοχής σε μία αναλογία τέσσερις προς μία, καθώς προσπαθεί να καταστήσει τη μετοχή της λιγότερο ακριβή για τους επενδυτές. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News