Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε δυναμικό comeback μετά από τριήμερη πτώση

Wall Street: Σε δυναμικό comeback μετά από τριήμερη πτώση

Σε ισχυρή ανάκαμψη γύρισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί, με τα κέρδη να καθοδηγούνται από τον κλάδο τεχνολογίας, καθώς η μικρότερη, από την αρχή της πανδημίας, αύξηση των αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ τόνωσαν το επενδυτικό κλίμα. 

H μετοχή της Tesla, των εταιρειών επεξεργαστών και άλλων τεχνολογικών κλάδου, που χτυπήθηκαν τα μέγιστα στην προηγούμενη συνεδρίαση, έκαναν δυναμικά comeback, με τη βοήθεια της ανάκαμψης της τιμής του bitcoin. Tο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ενισχύθηκε 9%, ξεπερνώντας τα 42.000 δολάρια, αφού υποχώρησε κοντά στα 30.000 δολάρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Προς στιγμή ωστόσο περιοριόρισε τα κέρδη του και μάλιστα πέρασε για λίγο σε αρνητικό έδαφος γύρω στα 38.660 δολάρια, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα .

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από τις ρυθμιστικές αρχές. Αυτό δεν είναι σίγουρα καλοδεχούμενο. Οι κεντρικές τράπεζες άλλωστε έχουν το μονοπώλιο στα νομίσματα. Συνεπώς μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχει προσπαθήσει να το επιβάλουν μέχρι τώρα», αναφέρει ο Τζέι Χάτφιλντ, ιδρυτής της Infrastructure Capital Management. 

Οι μετοχές τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 11 κλάδων του δείκτη S&P 500. Αντίθετα, η ενέργεια αποτέλεσε το μοναδικό κλάδο που παρέμεινε στο «κόκκινο».

Σε πτώση βρέθηκαν και κάποιες μετοχές από τον κλάδο λιανεμπορίου, όπως αυτή της Ralph Lauren με πτώση 8,33%, ενώ της Kohl’s σημείωσε πτώση 10% μετά την προειδοποίηση ότι τα περιθώρια κέρδους της θα επηρεαστούν από το υψηλότερο κόστος εργασίας και το κόστος μεταφοράς. 

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 1,13%, ο Dow Jones 0,55% ξεπερνώντας και πάλι το επίπεδο των 34.000 μονάδων και ο Nasdaq 1,83%. Ωστόσο, παρά τη σημερινή ανάκαμψη, ο Dow εξακολουθεί να καταγράφει πτώση 1% σε εβδομαδιαία βάση και ο S&P 500 απώλειες 0,6% 

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στα 444.000 άτομα στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 15 Μαίου, παρουσιάζοντας πτώση για τρίτη συναπτή εβδομάδα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News