Business & Finance Κυριακή 9/05/2021, 08:35
ΑΓΟΡΕΣ

Η «φάλαινα» της αγοράς που κατέχει σήμερα Dogecoin αξίας 22 δισ. δολαρίων

Η «φάλαινα» της αγοράς που κατέχει σήμερα Dogecoin αξίας 22 δισ. δολαρίων

Ένας μεγαλοεπενδυτής του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί έχει στην κατοχή του dogecoin αξίας 22 δισ. δολαρίων. Η επένδυση αυτή είναι εντυπωσιακή εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο και κατά συνέπεια θεωρείται εξαιρετικά υψηλού ρίσκου. Φέρνει δε στο προσκήνιο μία προειδοποίηση που είχε κάνει ο Elon Musk τον περασμένο Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider ένα και μόνο ψηφιακό πορτοφόλι ελέγχει αυτή τη στιγμή 36,7 δισεκατομμύρια Dogecoins αξίας 22 δισ. δολαρίων ή το 28% της συνολικής προσφοράς του κρυπτονομίσματος. Ο Musk είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος με το Dogecoin (για το οποίο έχει τουιτάρει επανειλημμένα βοηθώντας στην εκτίναξη της τιμής του) είναι η υπερβολική συγκέντρωση σε λίγα χέρια. 

Το Dogecoin έχει δει την τιμή του να αυξάνεται 14.000% από τις αρχές του έτους. H «φάλαινα», όπως είναι γνωστοί στις αγορές οι μεγαλοεπενδυτές που συγκεντρώνουν μεγάλη ποσότητα ενός ενεργητικού στην κατοχή τους, έχει την διεύθυνση  DH5yaieqoZN36fDVciNyRueRGvGLR3mr7L και άρχισε να αγοράζει το κρυπτονόμισμα στις 5 Φεβρουαρίου 2019, όταν η αξία του ήταν μόλις 0,0018 δολ. ανά νόμισμα. Έκτοτε η αξία του έχει αυξηθεί 34.567% (!) στα 0,62 δολάρια ανά νόμισμα. 

Οι 100 κορυφαίες διευθύνσεις dogecoin ελέγχουν το 67% της προσφοράς του νομίσματος, του οποίου η συνολική κεφαλαιοποίηση είναι στα 85 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News