Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 09:30
BUSINESS & FINANCE

Αιφνίδιο σφυροκόπημα για τα κρυπτονομίσματα

Αιφνίδιο σφυροκόπημα για τα κρυπτονομίσματα

Αναμενόμενη διόρθωση ύστερα από το ιλλιγιώδες ράλι ή σήμα ότι αλλάζει το κλίμα στην αγορά; Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η μοίρα των κρυπτονομισμάτων που σήμερα δέχονται σφυροκόπημα. Το τελευταίο 24ωρο η αξία έχουν κάνει φτερά 171 δισ. δολάρια από την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. 

Από το απόγευμα της Κυριακής έως και το πρωί της Δευτέρας το Bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, έχει χάσει το 21% της αξίας του, με την τιμή του να υποχωρεί στα 32.389 δολάρια. Μόλις στις 8 Ιανουαρίου είχε εκτιναχθεί κοντά στα 42.000 δολάρια, ύστερα από άνοδο σχεδόν 300% μέσα στο 2020.  

Οι τόσο έντονες διακυμάνσεις δεν είναι καθόλου άγνωστες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, αφού το 95% της διαθέσιμης ποσότητας του Bitcoin βρίσκεται στα χέρια περίπου του 2% που έχουν επενδύσει. Αυτό σημαίνει ότι σε ημέρες με χαμηλό όγκο συναλλαγών μία και μόνο «φάλαινα» μπορεί να πυροδοτήσει άλμα ή βουτιά του ψηφιακού νομίσματος.  

Ανάλογη είναι η κατιούσα και για τους ανταγωνιστές του Bitcoin. Ο μεγαλύτερος, το Ether, καταγράφει επίσης πτώση άνω του 20%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News