Business & Finance Κυριακή 10/01/2021, 10:00
BUSINESS & FINANCE

Οι ξέφρενες κούρσες του Bitcoin τα Σαββατοκύριακα

Οι ξέφρενες κούρσες του Bitcoin τα Σαββατοκύριακα

To Bitcoin βίωσε ακόμη μία θεαματική κούρσα, ενισχυόμενο κατά 40% στις επτά τελευταίες συνεδριάσεις διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι μετά την εκρηκτική άνοδο της τάξης του 300% πέρυσι, θα έρθει μία περίοδος σταθερότητας αν όχι διόρθωσης. Πλέον έχει σπάσει το φράγμα και των 40.000 δολαρίων και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει. 

Ένα χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος είναι ότι τα μεγαλύτερα άλματά του έρχονται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου για παράδειγμα- και ενώ οι περισσότερες αγορές βρίσκονταν σε “ύπνωση”- το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε 14% στις 02/01 και επιπλέον 10% στις 03/01. Στις 26 Δεκεμβρίου είχε επίσης κάνει άλμα 10%.

Εντυπωσιακές ήταν πάντως στο παρελθόν και οι πτώσεις του επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η έντονη μεταβλητότητά του στο τέλος της εβδομάδας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ο σημαντικότερος είναι ότι βρίσκεται στα χέρια πολύ λίγων επενδυτών. Μόλις το 2% ελέγχουν το 95% της διαθέσιμης ποσότητας του Bitcoin. Αν αυτές οι «φάλαινες» όπως αποκαλούνται στη γλώσσα της αγοράς κάνουν συναλλαγές σε ημέρες χαμηλού όγκου, τότε οι διακυμάνσεις είναι τεράστιες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News