Business & Finance Σάββατο 2/01/2021, 16:16
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: «Έριξε» και το φράγμα των 30.000 δολαρίων

Bitcoin: «Έριξε» και το φράγμα των 30.000 δολαρίων

Το φράγμα των 30.000 δολαρίων «έριξε» σήμερα η αξία του Bitcoin, σημειώνοντας ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των επενδυτών, οι οποίοι θεωρούν ότι το 2021 θα αποτελέσει έτος ορόσημο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Μάλιστα, η επίδοση των 30.000 δολαρίων επήλθε μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ, αυτού της τιμής των 20.000 δολαρίων, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα καθίσταται ολοένα και πιο ελκυστικό στους επενδυτές.

Άλλωστε, σ’ αυτό συμβάλλουν τόσο η σταθερή αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο μέσα στο 2020 έχασε τουλάχιστον το 7% της αξίας του, όσο και η διάθεση των επενδυτών για την ανάληψη ολοένα και μεγαλύτερου ρίσκου.

Τα κέρδη – ρεκόρ του 2020

Κατά τη διάρκεια του 2020, η αξία του Bitcoin κατάφερε να υπερτριπλασιαστεί. Ωστόσο, αυτό έχει επιφέρει και ένα είδος «διχασμού» ανάμεσα στους επενδυτές και τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων θεωρούν ότι το Bitcoin αποτελεί αντιστάθμισμα κινδύνου μπροστά στη διολίσθηση του δολαρίου, αλλά και μπροστά στον κίνδυνο του πληθωρισμού, ενώ επικαλούνται και μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη φορά και από θεσμικούς.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι εκείνοι που αμφισβητούν το κύρος του Bitcoin ως επενδυτική επιλογή, παραπέμποντας στο προηγούμενο -χρονικά- ράλι, το οποίο είχε καταλήξει σε απότομη προσγείωση. 

Χωρίς «συνεπιβάτη» το ράλι του Bitcoin

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι παρά το σημερινό επίτευγμα του Bitcoin, την ανοδική τάση δεν ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Χαρακτηριστικά, το Ether παρέμεινε το Σάββατο λίγο κάτω από τα επίπεδα των 740 δολαρίων, ενώ το Polkadot υποχώρησε κατά 6,3%, διορθώνοντας μετά τα εβδομαδιαία κέρδη 60%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News