Business & Finance Τετάρτη 3/03/2021, 21:46
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σε άνοδο 3% οι τιμές πετρελαίου

Σε άνοδο 3% οι τιμές πετρελαίου

Περισσότερο από 3% ενισχύθηκαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, βρίσκοντας στήριγμα στην εντυπωσιακά μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και στις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν θα αποφασίσει τελικά αύξηση της παραγωγής του στην αυριανή συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου.  

Τα αποθέματα αργού σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τη μεγαλύτερη μείωση έως σήμερα, ενώ και η παραγωγή των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το Τέξας κλείνοντας την πετρελαϊκή βιομηχανία του. «Η μείωση αυτή έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με την καταιγίδα στο Τέξας», αναφέρει ο Τζον Κίλνταφ, εταίρος της Again Capital Markets στη Ν.Υόρκη. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο κινείτο στα 64,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού διαμορφωνόταν στα 61,67 δολαρια. Η άνοδος υποκινήθηκε και από τις φημολογίες ότι οι υπουργοί Πετρελαίου των ΟΠΕΚ και των βασικών εταίρων του που θα συναντηθούν αύριο δεν θα αλλάξουν τη σημερινή πολιτική τους, που σημαίνει ότι θα παρατείνουν την υφιστάμενη μείωση στην παραγωγή έως τον Απρίλιο. Μέχρι πρότινος, οι κορυφαίοι πετρελαιοπαραγωγοί του πλανήτη προσανατολίζονταν στην χαλάρωση των περιορισμών σε επίπεδο παραγωγής, μετά την εντυπωσιακή ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου στις αρχές του 2021. 
 
moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News