Business & Finance Πέμπτη 9/05/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με φόντο την αγορά εργασίας

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με φόντο την αγορά εργασίας

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση δημιούργησαν μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Οι προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό ζητούμενο των αγορών, με μια σειρά από αξιωματούχους της Fed να προειδοποιούν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά φέτος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της Fed που θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες, όπως η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly και ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Austan Goolsbee. 

Ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ήταν μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν, καθώς οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν στις 231.000.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων από τον Αύγουστο, ενώ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 212.000 αιτήσεις, σε μια ακόμα ένδειξη αποδυνάμωσης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,26% στις 39.159 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,06% στις 5.190,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,17% στις 16.277,7 μονάδες.

Σε επίπεδο εταιρειών, η μετοχή της Arm Holdings υποχωρεί κατά 5% αφού ο σχεδιαστής τσιπ ανακοίνωσε ετήσιες προβλέψεις για τα έσοδα που υπολείπονταν των εκτιμήσεων, παρά το κύμα δαπανών των επιχειρήσεων για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της Airbnb χάνει 7%, αφού η εταιρεία προέβλεψε έσοδα δεύτερου τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες, παρά την ισχυρή ζήτηση σε περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News