Business & Finance Πέμπτη 9/05/2024, 16:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταδιακή εξασθένηση της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 22.000 σε 231.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 212.000 αιτήσεις. Τους τρεις τελευταίους μήνες, οι αρχικές αιτήσεις  κυμαίνονταν σε ένα στενό εύρος μεταξύ των 200.000 και 222.000.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τη ζήτηση εργασίας και την αύξηση των μισθών, καθώς εξετάζουν πότε θα ήταν σκόπιμο να μειώσουν τα επιτόκια.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος βοηθά στην εξομάλυνση των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων των εβδομαδιαίων αιτήσεων, αυξήθηκε στις 215.000, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, αυξήθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του τελευταίου μήνα σε 1,79 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Απριλίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κουκ (Fed): Οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν έχουν πλήξει τις αντοχές των τραπεζών

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News