Business & Finance Πέμπτη 2/11/2023, 15:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας για έκτη εβδομάδα

ΗΠΑ: Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας για έκτη εβδομάδα

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι όσοι χάνουν τη δουλειά τους αρχίζουν να δυσκολεύονται περισσότερο για να βρουν καινούρια.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε 1,82 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν, επίσης, σε 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Οκτωβρίου έναντι 212.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας για έκτη εβδομάδα-1

Παρόλο που οι εταιρείες εξακολουθούν να προσθέτουν θέσεις εργασίας με υγιή ρυθμό και τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν χαμηλά, ο ρυθμός των προσλήψεων χάνει τη δυναμική του και πλέον οι άνεργοι αναζητούν εργασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Συνολικά, τα επίπεδα παραμένουν χαμηλά και οι επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει να απολύουν εργαζόμενους με γρήγορο ρυθμό, δεδομένου ότι η οικονομική δραστηριότητα και η ζήτηση παραμένουν ισχυρές», δήλωσε η Rubeela Farooqi, επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics στις ΗΠΑ. «Ωστόσο, ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας πρέπει να παρακολουθείται για ενδείξεις εξασθένησης της ζήτησης εργασίας», πρόσθεσε.

Η μηνιαία κυβερνητική έκθεση για τις θέσεις εργασίας που αναμένεται την Παρασκευή θα προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται η αγορά εργασίας. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι ΗΠΑ θα έχουν προσθέσει περίπου 180.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, κάτι που θα εξακολουθεί να είναι πάνω από την προ της πανδημίας τάση αύξησης της απασχόλησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News