Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 16:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε μέτριο βαθμό την περασμένη εβδομάδα, παραμένοντας όμως κοντά σε ιστορικό χαμηλό, ενώ οι απολύσεις μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 207.000 αιτήσεων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Εργασίας, ενώ σε δημοσκόπηση του Reuters οι αναλυτές ανέμενες 210.000 αιτήσεις.

Οι αιτήσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν αυτόν τον μήνα, καθώς η απεργία των Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία (UAW), που διανύει τώρα την τρίτη εβδομάδα της, περιορίζει τις αλυσίδες εφοδιασμού και αναγκάζει τους κατασκευαστές να απολύσουν προσωρινά περισσότερους μη απεργούς εργαζόμενους. Η Ford Motor (F.N), η General Motors (GM.N) και η μητρική της Chrysler Stellantis (STLAM.MI) έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα και απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους λόγω των επιπτώσεων της απεργίας.

Η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται σταδιακά, αν και οι συνθήκες παραμένουν σφιχτές. Η κυβέρνηση ανέφερε την Τρίτη ότι υπήρχαν 1,51 κενές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο τον Αύγουστο και οι μη καλυμμένες θέσεις αυξήθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News