Business & Finance Τρίτη 30/04/2024, 11:10
ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει ΑΕΠ και πληθωρισμού Ευρωζώνης

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει ΑΕΠ και πληθωρισμού Ευρωζώνης

Στη δίνη των εταιρικών αποτελεσμάτων στροβιλίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο επενδυτικός κόσμος αναμένει σήμερα κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας του μπλοκ, αλλά και τη νομισματική πολιτική. Ενόψει των προκαταρκτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό Απριλίου και των στοιχείων για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το α’ τρίμηνο, οι ευρωαγορές εμφανίζουν μικτά πρόσημα.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 0,10%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,2%. Σχεδόν αμετάβλητες με πτωτικές τάσεις είναι οι αγορές της Γαλλίας με τον δείκτη CAC και του Μιλάνου με τον δείκτη FTSE MIB. Ο αγγλικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο περίπου 0,32%.

Πέραν των μακροοικονομικών στοιχείων που θα ανακοινώσει η Eurostat, οι αγορές θα είναι στις επάλξεις για περαιτέρω αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών, όπως η KLM, η Stellantis, η Mercedes, η VW, η Lufthansa, η Santander και η HSBC μεταξύ άλλων

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό Απριλίου, η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι αναμένονται «σκαμπανεβάσματα» μέχρι το τέλους του έτους. Ωστόσο, αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει την στόχευση για μείωση των επιτοκίων μετά από περίπου δύο χρόνια νομισματικής σύσφιξης. Οι αγορές και οι οικονομολόγοι «ποντάρουν» πια με πολύ υψηλές πιθανότητες ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τη χαλάρωση στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News