Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση έξι εβδομάδων για τον STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση έξι εβδομάδων για τον STOXX 600

Την καλύτερη συνεδρίαση σε διάρκεια έξι εβδομάδων παρουσίασε σήμερα ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, με όχημα τον κλάδο λιανεμπορίου και τεχνολογίας καθώς οι επενδυτές βρήκαν στήριγμα στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό. 

Ο STOXX 600 ενισχύθηκε 1,1% με τον κλάδο τεχνολογίας να καταγράφει κέρδη 2,6% καθώς η SAP ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της από το cloud κατά 24% στο πρώτο τρίμηνο, χάρη στη μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις. Η μετοχή του γερμανικού κολοσσού στον χώρο του λογισμικού ενισχύθηκε περισσότερο από 5%. 

Οι ιταλικές μετοχές παρουσίασαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των τοπικών χρηματιστηρίων, ενώ ο FTSE 100 έκλεισε σε ιστορικό υψηλό για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με στήριγμα την αδύναμη στερλίνα και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. 

Στην άνοδο των μετοχών στο Λονδίνο συνέβαλε καθοριστικά ο κλάδος λιανεμπορίου που ενισχύθηκε 2,2% με την H&M να καταγράφει κέρδη 42%, καθώς η Morgan Stanley αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για την τιμή μετοχής της. 

Οι μετοχές παρουσιάζουν σταθερή ανάκαμψη από το χαμηλό μηνός που άγγιξαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και στην αρχή αυτής εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, τα κέρδη πρώτου τριμήνου αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση 12,1% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, τάση που θα μπορούσε να ασκήσει ξανά πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News