Business & Finance Τετάρτη 17/04/2024, 19:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με στήριγμα από LVMH και Adidas

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με στήριγμα από LVMH και Adidas

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα, μετά τις απότομες ρευστοποιήσεις της Τρίτης, με στήριγμα από τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα από τους κολοσσούς LVMH και Adidas. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν αρκετά συγκρατημένοι παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 300 έκλεισε με άνοδο 0,2%, αφού την Τρίτη σημείωσε την χειρότερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια εννέα μηνών, με τον κλάδο ατομικών και οικιακών συσκευών να ενισχύεται 1,8%. 

Η μετοχή της Adidas ενισχύθηκε 8,6% σε υψηλό διετίας, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των εισηγμένων στο δείκτη DAX μετοχών, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών αύξησε τις προοπτικές της για το 2024, αφού ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. 

Η μετοχή της LVMH ενισχύθηκε 2,8%, αφότου οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών ειδών του πλανήτη προσέφεραν κάποιες διαβεβαιώσεις στους επενδυτές που ανησυχούν για τις προοπτικές της συγκεκριμένης αγοράς. 

Η μετοχή των Hermes και Richemont ενισχύθηκε 2,3% και 3% αντίστοιχα, ενώ ο ευρύτερος κλάδος κατέγραψε κέρδη 1,8%. 

Ωστόσο, τα κέρδη συγκρατήθηκαν από την πτώση 3,2% των μετοχών τεχνολογίας, με βαρίδι τις απώλειες 6,7% της ASML, από τη στιγμή που η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ευρώπης ανακοίνωσε κατώτερες του αναμενομένου νέες παραγγελίες. 

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για τις εισηγμένες του STOXX 600 αναμένεται να υποχωρήσουν 12,1% στο πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με εκτιμήσεις της LSEG. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News